Spotkanie z Larą Gessler na Scenie Bunkier
17 sierpnia 2017 roku o godzinie 19.00 Scena Bunkier Muzeum Narodowego Ziemi Przemyskiej będzie gościć Larę Gessler. Prowadzący spotkanie Tomir Mazur porozmawia o sztuce gotowania, o kuchni od kuchni a także o debiutanckiej książce Lary Gessler pod tytułem „Słodki zielnik Lary”.
Lara Gessler – rocznik ’89. Skończyła socjologię w Collegium Civitas w Warszawie. Przez rok mieszkała w Londynie, gdzie uczyła się gotowania u najlepszych szefów kuchni. Do Polski wróciła w 2013 roku, żeby pomóc mamie. Współwłaścicielka U Fukiera i Słodki Słony, układa i konsultuje menu dla innych restauracji. Jest cukiernikiem. Gdy skończy 50 lat, chce otworzyć hotel bed and breakfast, gdzie będzie robić gościom śniadania, bo woli śniadania od kolacji. Córka Magdy Gessler.
Serdecznie zapraszamy.